Áttörték a rendőrsorfalat Röszkénél a menedékkérők – jelentette az MTI helyszíni tudósítója hétfő délután. Az emberek egy része elindult Budapest felé az M5-ös autópályán.
A tömeg elindult az M5-ös autópálya irányába, amely körülbelül félórányira van a gyűjtőponttól. Miután elérték az M5-ös csomópontját, egy részük – a forgalommal szemben – elindult a főváros irányába.
    
A rendőrök előzőleg megpróbálták rábeszélni őket, hogy inkább a regisztrációs központba menjenek, de erre sokan azt kezdték skandálni, hogy “Budapest, Budapest”, és nem engedelmeskedtek. A tudósító szerint a rendőrök az autópályán is kísérik az embereket, és lezárták a forgalmat az M5 érintett sávjában.
Eközben a Police.hu információi szerint lezárták az M5-ös autópálya Röszke és Petőfiszállás közötti szakaszát mindkét oldalon. A rendőrök a forgalmat kiterelik az autópályáról.
Bár a Vezess nem több és nem kevesebb, mint autós, illetve közlekedési tematikus szaklap, az Európába irányuló menekülthullám nekünk is ad témát. Nemrég megkérdeztük a rendőrséget, mit tanácsolnak az autósoknak, mire vigyázzanak, mit tehetnek, ha menedékkérőkkel találkoznak az autópályán. KATTINTS IDE!