Frissítés 17:40:

Megindult a forgalom az M1-es autópálya, Hegyeshalom felé vezető oldalán, a határátlépési pontnál.
Továbbra is lassan haladnak azonban a gépjárművek.

Frissítés 12:00:

Az M1-es autópályán 11 kilométeres a forgalmi torlódás.  A sofőrök Rajkán keresztül Pozsony irányába, illetve a 85-ös számú főúton, Sopronon keresztül léphetik át a határt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a hegyeshalmi határátkelési pontnál megfordulni kizárólag a 172-es kilométerszelvénynél van lehetősége a személyautókkal közlekedőknek!

A Budapest felől érkezők térjenek át a 13-as számú főútra és Komáromon keresztül haladjanak, a Mosonmagyaróvár térségéből utazók a 150-es főútra térjenek át és lépjenek Szlovákiába.

A Sopronnál átlépni szándékozók térjenek le az M1-es autópályáról Csornánál és válasszák a 85-ös, majd a 84-ös számú főutat.

Korábban:

A hegyeshalmi határátlépési ponton jelenleg 10 kilométeres a forgalmi torlódás az M1-es autópálya felé. A rendőrség javasolja, hogy a torlódás fokozódásának elkerülése érdekében a határon átlépni szándékozók Szlovákián keresztül kerüljenek. A soproni, kópházi és fertődi határátlépési pontokon továbbra is zavartalan a haladás.

A torlódást az okozza, hogy visszafordítják a járműveket az M1-es autópályán Hegyeshalomnál – tapasztalta az MTI helyszínen lévő tudósítója. Az osztrák hatóságok a határátkelőhelyet 6 órakor lezárták, csak a menekülteket fogadják.

Azóta mintegy 10 kilométeres dugó alakult ki az autópályán a határ előtt. A feltorlódott sorban még mintegy 30-40, migránsokat szállító busz is várakozik.

A rendőrség kéri a gépjárművezetők türelmét, illetve azt, hogy az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek!