A napokban megkezdődött bírósági tárgyaláson negyvenegy vádpontban vallotta magát vétlennek az az Oniel Sharpe Jr., aki az illetékes államügyész szerint részegen, 160 km/órát meghaladó sebességgel belerohant egy család személyautójába, majd a túlélő édesanya könyörgése ellenére segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Lucnie Bouaz-Ostane férjét, valamint kisfiát és kislányát vesztette el abban a balesetben, amit egy buliról hazafelé tartó, ittas fiatalok okoztak július 12-én hajnali egy óra körül. Az egymással versenyező autók egyike olyan erővel csapódott bele az áldozatok kocsijába, hogy az kigyulladt, és az (akkor vélhetően már halott) utasok bent égtek a roncsban.

A balesetet okozó autóvezető és utasai a vád szerint nem csak hogy nem segítettek kimenteni az áldozatokat az autóból, de – a társaság egy harmadik tagjának autójába beszállva – távoztak is a helyszínről. Sharpe védőügyvédje szerint védence később visszatért a helyszínre, illetve mért véralkoholszintje a New York államban határérték alatt volt. Az ügyész ezt nem is vitatja, ám tudományos véleményekre hivatkozva azt állítja, hogy a baleset időpontjában nagy valószínűséggel a megengedett alkoholmennyiség másfélszerese volt a szervezetében.

Az ügy kapcsán Sharpe egyik utasa ellen is vádat emelt az államügyész: a balesetet okozó kocsiban ugyanis huszonhárom hamisított bankkártyát találtak a nyomozók.