Érdekes szombathelyi történetről tudósít a nyugat.hu. Innentől szó szerint a hír:

“Különös jeleneteknek lehettek szemtanúi a járókelők Szombathelyen, a Domus bevásárlóközpont mellett. Először azt láthatták, hogy egy BMW megállásra kényszerít egy szlovák rendszámú Skodát, majd érkezik egy Volkswagen és egy kerékpáros, és kisebb civakodás után a VW-t vezető hölgy kiveszi a Skoda indítókulcsát. A Skodát vezető férfi ezután autóját hátrahagyva bement a Sparba.

-Azt láttam, hogy a rendőr odament a Sparhoz, majd nemsokára feltűnt a sofőr is. A rendőr szerintem azt mutatta neki, hogy merre menjen, de a férfi elkezdte lökdösni a rendőr kezét, meg valamit dugdosott a saját zsebébe. Idegesnek tűnt. Végül azt láttam, hogy a rendőr erőteljesen megfogja, és visszatuszkolja a helyszínre – mondta el a nyugat.hu-nak egy szemtanú.

A Skoda vezetője azonban továbbra sem volt együttműködő, és a készenléti rendőrség kiérkező emberei némi testi kényszer alkalmazásával beültették az autójukba, és elvitték. Mint megtudtuk, a sofőr egy régi trükköt próbált bevetni, eljátszotta, hogy annyira ideges és ijedt, hogy szinte öntudatlan állapotban vett alkoholt (Kaiser vodkát) a saját megnyugtatására, és eszébe sem jutott, hogy abból baj lehet. Az pedig “természetes”, hogy nem fogyasztott alkoholt vezetés közben, csak a baleset után, mert megijedt az agresszív BMW-stől.

Régi trükk (fotók forrása: nyugat.hu)

Régi trükk (fotók forrása: nyugat.hu)

A férfi ezzel kettős vérvételre nyert beutalót, amivel megállapítható, hogy fogyasztott-e alkoholt a sparos kiruccanása előtt. Ilyenkor közvetlenül az őrizetbe vételkor, majd egy órával később is vesznek vért alkoholvizsgálathoz. Az autóban egyébként üres sörösdobozok is voltak.

Mint azt egy kerékpáros férfitől megtudtuk, a szlovák rendszámú Skoda a Rohonci úton érkezett, Olad irányából. A Bartók Béla körút kereszteződésénél feltűnően lassan kanyarodott a kórház felé. A kerékpárosnak az autó lassúsága tűnt fel, azt hitte, megáll, de az autó a záróvonalon keresztül megfordult, közben ütközött a kereszteződésnél álló Volkswagennel.

A sofőr ezután gázt adott, és visszakanyarodott a Rohonci útra. Ekkor eredt a nyomába a BMW és a kerékpáros is, majd a BMW a Szűrcsapó út előtt a Skoda elé vágott. Úgy tudjuk, a 46 éves szlovák férfi a járda felé tekerte a kormányt, a VW vezetője ekkor vette ki az indítókulcsot.”

Látta a fotót? Régen látott magyar legenda szólalt meg!