A 31 éves Ellen Caswell tízéves lányával és ötéves fiával egy egész napos kirándulás után igyekezett haza múlt vasárnap este, amikor elveszítette uralmát autója felett: a Jeep átment a szemközti sávba, nekicsapódott egy villanyoszlopnak, és felborulva, a vezető oldalán fekve állt meg a közeli mezőn.

A legkisebb utas, Kadyn Depasquale karcolásokkal megúszta a balesetet, ám édesanyja és féltestvére eszméletlenül, súlyos sérülésekkel feküdtek mellette a roncsban. A kisfiú hallatlan lélekjelenlétről téve tanúbizonyságot kivette anyukája táskájából annak mobiltelefonját, és felhívta édesapját: “Apu! Anyu és a nővérem meghaltak, itt vagyok az erdőben, egy bokor mélyén.”

Az édesapa azonnal fia nagybátyját, egy közeli városka rendőrfőnökét hívta. Az arra kérte, hívja vissza a fiút, és kérje meg őt, hogy tárcsázza a segélyhívó számot, mert ők be tudják mérni a helyét. A fiú ezt megtette; ekkor derült ki, hogy alig 800 méterre voltak otthonuktól.

A kiérkező mentők az anyánál már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A tízéves lányt kórházba szállították, másnap reggelre azonban ő is elhunyt.

Mindhárman be voltak kötve, ám az anya és lánya életét ez sem mentette meg. A kisfiú azonban meghalt volna, ha nem rögzíti őt a biztonsági öv, és ezzel ő is tisztában volt. A telefonkészülék akkumulátora egyébként az utolsó hívás alatt lemerült, így kész csoda, hogy a mentők végül rájuk találtak.

“Ha magam választhatnám meg a partnerem, Kadynt kérném gondolkodás nélkül. Remélem, egyszer olyan erős leszek, mint ő.” – írta a rendőrfőnök nagybácsi Facebook-oldalára.