A 28 éves Thomas Kerr rutinos szabálytalankodó, a tavaly márciusi eset azonban az ő lelkét is megviselte, legalábbis ezt sugallta abban a beszédben, amelyet a pénteki ítélethozatal előtt intézett a bírósághoz.

Ebben elmondta, hogy mélyen együtt érzett a kerékpárosokkal, és megrendítő volt számára az ő elbeszélésükben hallani a balesetről.

A nyomozás szerint a gázolás nem volt szándékos; abban sem gyorshajtás, sem ittas állapot nem játszott közre. Az alperes bízik abban, hogy ezeket is figyelembe véve közösségi szolgálattal és pénzbírsággal megúszhatja az ügyet, az államügyész azonban letöltendő börtönbüntetést kért rá, azt is figyelembe véve, hogy korábban már háromszor büntették meg közlekedési kihágások miatt.

Hét kerékpárost gázolt el a visszaeső gyorshajtó 2 A tavaly márciusi baleset áldozatai közül többen súlyos gerincsérülést szenvedtek, legalább egyikükre több éves rehabilitáció vár.

Kerr korábban azt nyilatkozta, nem emlékszik, hogyan történt az eset. Fél évvel ezelőtt ezért csaknem visszavonta vallomását, amelyben beismerte bűnösségét.