Az ausztráliai V8 Supercar széria egyik pilótája, a Holden gyári csapatában versenyző James Courtney furcsa balesetet szenvedett a hétvégi sydney futam szabadedzésén.

Miközben zajlott az edzés, a nézőket katonai helikopterek parádéja szórakoztatta. A rotorok kavarta szél azonban felkapott egy reklámtáblát, és hozzácsapta azt a boxutcába betérő versenyzőhöz.

A 2010-es bajnok megpróbálta kezével megóvni magát, de a tábla erősen mellbe vágta a pilótát. A csapat tájékoztatása szerint Courtney nem szenvedett bordatörést (update: azóta kiderült, hogy eltört két bordája), állapota stabil, de kivizsgálásra kórházba szállították, így a hétvégi futamot kénytelen lesz kihagyni. Ezzel egyébként a pilóta idei bajnoki reményei is odaveszhetnek.

A csapat, illetve a bajnokság rendezői egészen paranoid módon kezelik az ügyet: megpróbálták megakadályozni, hogy a fotósok lefényképezzék az esetet, a baleset pillanatát ábrázoló videofelvételt pedig eltávolították az internetről.

A V8 Supercars az FIA ausztráliai túraautó-bajnoksága. Az 1997 óta futó szériában 5.0 V8 szívómotorokkal szerelt versenyautók indulhatnak.