Piaci manipulációval vádolják Anton Hungert, a Porsche AG egykori kommunikációs vezetőjét a hatóságok. A gyanú szerint Hunger (képünkön balra) és társai 2008-ban hamis adatokat közöltek a vállalatról, megpróbálva elősegíteni a Volkswagen felvásárlását. A tranzakció kudarcba fulladt, a Porsche anyagilag belerokkant, így végül a VW nyelte el a patinás márka autógyártó részlegét, a fúzió előkészítésében azonban megtévesztő kommunikáció nyomaira bukkantak a felügyeleti szervek.

Hunger nem az első magas rangú vezető, aki ellen vádakat emelnek. Ferdinand Piëchet és Wolfgang Porschét múlt pénteken mentette fel a stuttgarti bíróság, Wendelin Wiedeking (képünkön jobbra) egykori elnök-vezérigazgató és Holger Haerter volt pénzügyi vezető tárgyalása pedig október 22-én kezdődik.

Egyes elemzők szerint az egykori vezetőket akár öt év börtönre is ítélhetik. Ugyanakkor a vállalat ellen a befektetők által indított, polgári peres eljárásokban egytől egyig a Porschénak adtak igazat a bíróságok, így kétséges, hogy valóban elmarasztalják az állítólagos felelősöket.