A napokban szivárgott ki az a biztonsági kamerás felvétel, amelyen jól látszik, ahogy hetedik és nyolcadik osztályos tanulók rárontanak egy 63 éves buszvezetőre, amiért az meg merte kérdezni, hogy ki vágott hozzá egy üdítőitalos palackot.

Amikor az üveg a szélvédőhöz csapódott, a férfi berádiózott a központba, majd kérdőre vonta a diákokat. Azok lökdösődni, majd verekedni kezdtek, letaszigálták a sofőrt az iskolabuszról, és csak akkor futottak el, amikor egy járókelő közbeavatkozott.

A buszvezető, George Diaz ezután hazavitte a buszon maradt, rémült gyerekeket. A lábát és fejét ért sérüléseknél azonban nagyobb fájdalmat okozott számára, hogy közvetlen főnökei megpróbálták eltussolni az ügyet. Azt állították, hogy hívták a rendőrséget, ám senki nem jelent meg a helyszínen, és amikor kérdőre vonta főnökét, az azt mondta, ne csináljon ügyet a dologból.

Most viszont, hogy a felvétel nyilvánosságra került, a térségi iskolaszék vezetője megígérte, hogy személyesen indít nyomozást az iskolában, illetve a busztársaságnál.

A támadó fiatalok azóta sem kértek bocsánatot a verés miatt, és nem adtak magyarázatot a támadásra. Közülük hármat már korábban felfüggesztettek, ám most további elmarasztalások várhatók.