Egyes amerikai államokban az a szokás, hogy az ittas vezetésért elítélt autósok kocsiját szondavezérelt indításgátlóval szerelik fel. Ha alkoholt fogyasztott a sofőr, nem indul a jármű.

Mindez nagyon szép, de könnyen kijátszható, amint azt ez a történet is mutatja: egy floridai anyuka saját gyerekeit használta fúvódublőrként.

A floridai Apopka városában élő, 35 éves April King egész éjjel egy helyi étteremben ivott. Autója kint parkolt az utcán, és néha felbőgött a motorja: így játszott a kocsiban várakozó kettő- és négyéves testvérpár.

Amikor a nő végzett, kitántorgott az utcára, beült a kocsiba, és arra kérte nagyobbik gyerekét, hogy fújjon bele az indításgátlót feloldó szondába. (Igen, tudjuk, hogy a történet elején még járt az autó motorja, de vélhetően a megoldás kifundálói is gondoltak erre a lehetőségre, így elképzelhető például, hogy minden ajtónyitás után, vagy a sebességváltó fokozatba tételéhez szükség van az elektronikus gátlás feloldására.)

Akárhogy is, a jelenetet végignézték az étterem vendégei és személyzete, akik végül értesítették a rendőrséget. Amikor a járőr kiérkezett, a nő még mindig azzal vesződött, hogy fia elég erősen fújja meg a szondát…

Az ittas vezetésért korábban kétszer letartóztatott April King ezúttal is rácsok mögött zárta az estét, a vádak között ezúttal a gyermekbántalmazás is szerepel.