“Fel sem fogja, micsoda hőstettet hajtott végre” – mondta Angela Shymanski, aki ötéves kislányának, Lexinek köszönheti az életét. “Csak örül, hogy végre otthon lehet a kutyáival.”


Jobb is így, mert amin Lexi keresztülment, nemhogy egy ötévesnek, de egy felnőttnek is maradandó traumát okozhatna. A kislány édesanyjával és tízhetes kisöccsével autózott a kanadai Alberta tartományban, amikor az anyuka elaludt a volán mögött, és autójuk az útról letérve egy 13 méteres szakadékba zuhant.
A kislánynak sikerült kicsatolnia a gyerekülés biztonsági övét (édesanyja szerint már ez önmagában a csodával határos, mert Lexi nehezen boldogult az ötpontos öv csatjával), kimászott a kocsiból, és ahogy volt, mezítláb, vérző sebekkel visszamászott az útra. 
Ott leintett egy autóst, aki lemászott a roncshoz, és kiemelte abból a tízhetes csecsemő hordozóját, majd egy másik arra járó autós (aki szerencsére pont egészségügyi dolgozó volt) segítségével az eszméletlen anyát is ellátták.
Ötéves kislány mentette meg a családját 3
A korábban iskolai úszóedzőként dolgozó Angela Shymanski a júniusi baleset óta kerekes székben ül, eltört a gerince, és több belső szervét el kellett távolítani. Kisfián, Peteren koponyaműtétet kellett végrehajtani, de azóta jól van.