Kis híján hatalmas fogást kellett elengedniük a Florida állambeli Lee megye rendőreinek, ám a gyanúsított nem volt elég kemény legény ahhoz, hogy végrehajtsa ambiciózus szabadulási tervét.

A rendőrök múlt csütörtökön figyeltek fel egy 2015-ös gyártású Mercedesre, amelynek rendszáma megegyezett egy lopás miatt körözött járműével. Megállították a kocsit, elkérték a vezető jogosítványát, és innentől úgy pörögtek a kihágások, mint félkarú rablón a figurák: a sofőr személyi igazolványa hamis volt, engedély nélküli lőfegyvert viselt, ráadásul három hamis bankkártya is volt nála.

Miután az autótolvajt Kenzo Robertsként azonosították, az is kiderült, hogy a férfi ellen letartóztatási parancs van érvényben, kétrendbeli fegyveres támadás miatt.

Ezek után nem is kérdés, hogy bekísérték a rendőrségre. Roberts azonban útközben megpróbált megszabadulni az ellene szóló első számú bizonyítéktól: saját ujjlenyomataitól. Az alábbi videón látható, hogy megpróbálta leharapni, ledörzsölni ujjbegyeit. Persze nem járt sikerrel, így marad a várhatóan igen hosszú börtönbüntetés.

Az is elképzelhető persze, hogy egyszerűen kitoloncolják, mert ráadásul illegális bevándorlóként tartózkodik az Egyesült Államokban.

On July 30, 2015, the Lee County Sheriff's Office Highway Interdiction Team encountered a criminal so desperate to not be identified that he chewed off his own finger prints.  It all started with a traffic stop on State Road 82.  Detectives spotted a 2015 Mercedes which had been reported stolen. Through the course of the investigation it was discovered that the driver, Kenzo Roberts (B/M, DOB 10/28/1994), was using a fraudulent ID, had a concealed firearm, and possessed three fraudulent credit cards. As Roberts was being detained in the back of the patrol vehicle, he attempted to remove his own fingerprints by chewing them off and rubbing them against the cage.  A fingerprint scanner quickly identified Roberts and showed two felony warrants for his arrest out of Broward County for Aggravated Assault with a Deadly Weapon. Detectives with the Auto Theft Unit responded and, along with the Interdiction Team, charged Roberts with the following criminal charges: Possession of a Counterfeit Credit Card (3X), Grand Theft Auto, Possession of a Concealed Firearm, Possession of Similitude of a Driver's License, Driving while License Suspended, and False Identification given to law enforcement.  Border Patrol was contacted and found that Roberts was in the U.S. illegally.

Posted by Lee County Sheriff's Office on Friday, July 31, 2015