A nagy utazás az Olaszország földrajzi középpontjában elhelyezkedő Rietiből indult, amelyet gyakran “Olaszország köldökeként” (Ombelico d’Italia) is emlegetnek. A Rómában tett villámlátogatás után az első Leaf a Lago del Turano körül elterülő, lenyűgöző szépségű falvakon utazott át, amelynek során útba ejtette a középkorban épült Toffiát is.
 
A következő szakaszt Barcelona vidékén az e-NV200 teljesítette. Meglátogatta a Barcelonától 35 kilométerre délnyugatra fekvő gyönyörű tengerparti kisvárost, Sitgest, amely karneváljáról és filmfesztiváljáról híres. Barcelonába érve az elektromos furgon belevetette magát az óváros forgatagába. Barcelonát a legtöbben a neves építész, Gaudí munkásságáról ismerik, azt azonban már jóval kevesebben tudják, hogy a városban kiterjedt, több mint 130 töltőpontot számláló elektromos töltőhálózat is működik. Az utazás spanyol szakaszának befejezéseképpen az e-NV200 a Földközi-tengerre és a Garraf Massif hegyvonulatra kilátást nyújtó C-31-es autópályán hajtott végig.
 
Az utazás harmadik szakaszán a Nissan Leaf két skandináv országot is átszelt. A konvoj a dél-svédországi Bunkeflostrandból folytatta útját, és az Oresund hídon átkelt Dániába. A 8 km-es hídról fantasztikus kilátás nyílt a tengerre, az átkelés így méltó lezárása volt az utazás észak-európai etapjának.
 
Az utazás negyedik szakaszára az Egyesült Királyságban került sor. E szakasz fénypontja stílusosan Bristol lett, amely az idei évben Európa Zöld Fővárosa. A városban – ahol nemrégiben telepítettek 100 elektromos töltőpontot – a konvoj járművei a zseniális brit mérnök, Isambard Kingdom Brunel által 1829-ben épített Clifton függőhídon haladtak át. A dél-gloucesteri Dundry Hillt is útba ejtették, ahonnan Délnyugat-Anglia egyik legszebb kilátása nyílik.
 
Az utolsó szakaszon az autók Versailles-ból indulva a fákkal szegélyezett hagyományos francia utakon haladva érték el a híres Rockefeller sugárutat, majd a fausses-reposes-i erdőt elhagyva a Szajna-parton haladtak tovább. A francia főváros szívében, a Georges Pompidou úton haladtak végig, majd útjukat a Saint-Germain-des-Prés lépcsőinél fejezték be.