Amikor a Lamborghini idén márciusban bemutatta az Aventador Supervelocét, azt hittük, minden idők legsportosabb utcai Lamborghinijével állunk szemben. A jelek szerint tévedtünk: augusztus 16-án, a kaliforniai Pebble Beach kultikus luxusautó-bonanzáján leleplezik a HyperVelocét.

A modell állítólag ugyanúgy az Aventadorra épül majd, a 6,5 literes V12-es motor azonban az alapmodell 700, illetve a Superveloce 750 lóereje helyett legalább 800-at présel ki magából. Ezzel a tömeg/teljesítmény arány akkor is 2 kg/LE alá csúszik (egész pontosan 1,9-re), ha az autó tömegét nem csökkentették, de bármibe lefogadjuk, hogy komoly fogyókúrán esett át az autó, és számottevően könnyebb lesz a mezei Aventador 1,5 tonnájánál.

A további információkkal meg kell várnunk a két hét múlva esedékes premiert, ha viszont vevőként érdekelne a dolog, rossz hírünk van: állítólag mindössze húsz kupét és tíz roadstert építenek az autóból, úgyhogy cseppet sem csodálkoznánk, ha a teljes kontingenst előre lekötötték volna a rajongók.

A modell hivatalos világpremierjére szeptemberben, Frankfurtban kerül sor.

Nyitóképünkön és a videón a Lamborghini Aventador Superveloce