A járdaszegélyen ült a kislány, a térde csupa vér volt, és sírt – emlékezett vissza a szívszorító pillanatra egy szomszéd, aki szemtanúja volt, amint Rena Mae Giancherio részeg ámokfutásában kis híján megölte saját gyermekét.


A 46 éves nőt hamar utolérte a rendőrség: már messziről bűzlött az alkoholtól, és amikor megfúvatták vele a szondát, az a megengedett véralkoholszint (Minnesota államban 0,8 ezrelék) négyszeresét mutatta ki. A járőr elmondása szerint a nő azt sem tudta, délelőtt van vagy délután (az eset hétfőn, 15.30 körül történt), és képtelen volt összefüggően kommunikálni.

A vérfagyasztó jelenetnek, amikor a sikoltozó kislány kívülről kapaszkodott a gyorsuló pickup ajtajába, majd egyensúlyát vesztve az aszfaltra zuhant, többen is szemtanúi voltak. “Sok család él errefelé, akár mások gyerekeit is veszélybe sodorhatta volna a nő.” – mondta egyikük, aki szerint a sofőr akkor sem fékezett, amikor a gyermek lezuhant a kocsiról.

A nőt péntekre kiengedték az előzetes letartóztatásból; a hatóságok kiskorú veszélyeztetése és ittas vezetés miatt emeltek vádat ellene.

Nyitóképünk illusztráció

Részegen ült volánhoz a meztelen lány, több ezer ember estéjét vágta tönkre.