Útfelújítási munkálatok miatt az M1-es autópályán egy szakaszán gyakorlatilag megbénult a forgalom, és ez már több napja tart.
A tájékoztatás szerint az M0-ás autóút csomópontjáig több kilométeres torlódás alakult ki. Az érintett útszakaszon rendőrök segítik a forgalmat. A munkálatok miatt a torlódásra egész nap számítani lehet, így kérik a közlekedőket, ha tehetik, kerüljék el az érintett szakaszt.
    
Azt is kérik a gépkocsivezetőktől, hogy a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek és ügyeljenek a megfelelő követési távolság megválasztására. Mi is ezt kérjük! 

De ezzel még nincs vége

Ismét elzárták az M7-est: 
Három autó összeütközött az M7-es autópályán, Becsehely közelében szombat délelőtt, ezért a Budapest felé vezető oldalt teljes szélességében lezárták. Utánfutón kisbuszt szállító jármű vontatmányába hátulról beleszállt egy kisbusz. A balesetben nem sérült meg senki, de a műszaki mentés és a helyszínelés miatt a sztráda főváros felé vezető oldalát teljes szélességében le kellett zárni. Friss: Azóta már járható mindkét sáv.
Tömegkarából az M3 autópályán:
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 9 óra 15 perc körüli időben az M3-as autópálya Debrecen felé vezető oldalában, a 116-os kilométernél egy személyautó a belső szalagkorlátnak ütközött, a futóműve kiszakadt és a mögötte érkező gépjárműnek csapódott. Ezen autó a belső sávban megállt, de a mögötte közlekedő két gépkocsi hátulról neki ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az autópálya belső sávját a rendőrök a helyszínelés idejére lezárták, a járművek a külső sávban közlekedhetnek. Friss: Délben befejezték a helyszínelést és a roncsok elszállítását.

Korábban történt

Az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán a 223-as kilométerénél két személygépkocsi ütközött, majd az egyik személygépkocsi felborult. A rendőrség a helyszínelés miatt lezárta az autópályát, a forgalmat a becsehelyi és az eszteregnyei csomópontok között a 7-es főútra terelik. 
Friss: Valamivel 10 óra után mindkét sávon megindult a forgalom.
Szintén az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán a 35-ös km-nél több jármű ütközött össze. A forgalmi sávokat elfoglalják a sérült járművek a leállósávon engedik a forgalmat. Torlódásra készüljenek.
A 84 es főúton Rábapatynál az 57-es km-nél két személygépkocsi ütközött össze. A helyszínelés alatt a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Rábasömjén felé terelik.
Rendkívül erős a tranzitforgalom, az M1-es autópályán ezért, Budapest felé a 35-ös km-től az M0-s csomópontig telítettek a sávok, lépésben halad a forgalom. Több mint félórás menetidő növekedéssel kell számolni. Aki teheti, az 1-es főút felé tudja kikerülni a torlódást.
Torlódik a forgalom az M0-s autóúton is az M1 felől az M5-ös csomópont előtti szakaszon, 5 km az araszoló kocsisor hossza.
Az M3-as autópályán Gödöllő és Bag között beton elválasztó elemekre cserélik ki a középső szalagkorlátot. A 27-36 km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot. A daruzási munkálatok miatt 5 órától a Budapest felé vezető oldalon a 34-33 km között már a külső sávot is lezárták, így ott csak a leálló sáv járható.
utinform.hu, police.hu, MTI