Alig néhány napja írtunk a Mercedes-Benz C-osztály kupéváltozatáról, pontosabban a durván sportos C63 AMG Coupéról. Akkor még csak sejthetőek voltak a modell körvonalai a bumfordi álcázás alatt, most viszont szinte teljesen levetette fóliázását a prototípus, és bár a márkaemblémák továbbra is takarásban maradnak, egy óvodás is felismerné, hogy miről van szó.

Hosszabbnak tűnő motorházával és radikális ívű tetejével a kupé pontosan annyival ígérkezik izgalmasabbnak és exkluzívabbnak a szedánnál, mint amennyivel az S-Coupét szívesebben képzeljük el garázsunkba a négyajtós limuzinnál. Ezért elsősorban a hetyke kacsafarokban végződő, ferdén lecsapott far a felelős; a C-Coupé arányai talán még a nagy testvérénél is összeszedettebbek. A legfontosabb hiányzó részlet a hátsó oldalablak íve: egyelőre nem tudni, a rendelkezésre álló felületen hogyan osztozik fém és üveg.

Szinte álca nélkül virít a Mercedes C-kupé 2 A tavaly megjelent szedán és kombi után jövőre érkezik az itt látható kupé szériaváltozata, nem sokkal később bemutatkozik a kabrió is. A hajtáslánc-variánsok vélhetően teljes egészében megegyeznek majd az eddigiekkel, beleértve a hibrid opciót is.