Eredetileg három fiatal – egy 26 éves lány, valamint egy 34 és egy 32 éves férfi – ült abban az autóban, amelyet fegyveres támadás ért július 26-án, Chicagóban, és amelyet a helyszínelést végző rendőrök munkájuk végeztével bevontattak a helyi telepre.
Az egész rutinműveletnek tűnhet, egyetlen fontos és fájdalmas kivétellel: míg a hátul ülő női utas csak bokáján sérült meg enyhébben, a két férfi életét vesztette a lövöldözésben. Még ez sem adott volna okot a környékbelieknek a felzúdulásra, csakhogy a rendőrök ahelyett, hogy halottaskocsi hívtak volna a két elhunythoz, benne hagyták őket a kocsiban, amit így akasztottak a vontató jármű mögé.
Az alábbi videón, amelyet az egyik feldühödött szemtanú készített, látható, hogy az egyik holttest karja kilóg az autó lehúzott ablakán. 
A körzeti rendőrparancsnok védelmébe vette a szolgálatot teljesítő kollégákat: a szabályzat ugyanis lehetővé teszi, hogy különleges esetben így járjanak el. Mivel ezúttal az autó maga volt a bűntény helyszíne, a rendőrök nem csináltak mást, mint biztosították a helyszínt, amelyet később, nyugodt körülmények között vizsgáltak át.
(nyitóképünk illusztráció)