Alig néhány hónapja, hogy a vezess.hu beszámolt a Dacia (Renault) Duster dél-amerikai fejlesztéséről: Brazíliában robotváltót és digitális klímát kapott a megfizethető szabadidőjármű. Most további okunk van az irigykedésre: az indiai piacon is meg fog jelenni az automata sebességváltó opciója, mégpedig modernebb, duplakuplungos kivitelben.

A hírek szerint az elsőkerék-hajtású dízel modellvariánshoz kínálják majd a hatfokozatú EDC váltót. Hasonlót Európában is kínál a konszern, igaz, a Renault Captur 90 lóerős dízelmotorja, amelyhez a duplakuplungos egység felárért kérhető, nem egyezik meg az indiai piacon érvényben lévő, jóval alacsonyabb károsanyag-kibocsátási normákat teljesítő erőforrással.

A modern, új váltó az ütemezett ráncfelvarrással egy időben érkezik meg Indiába: sötétszürke kerekek, módosított karosszériavédő elemek, kiegészítő lámpatestek és első-hátsó fenékvédő-lemez kerül a faceliftes autóra. Az optikai módosítások alapját a helyi piacon tavaly bevezetett Adventure limitált széria (képünkön) adja.