Pontosan hatvanöt évvel ezelőtt született meg a Morgan Plus 4, és érdemben azóta sem változott semmit. A könnyű, minimalista sportautó mellett elszáguldottak az évtizedek, ő azonban a maga kis példányszámú módján él és virul, sőt, még ünnepelni is van kedve: a gyár ötven darabos szériával köszönti a kétüléses nyugdíjast.

Az utastérben bőr és alumínium dominál, utóbbi segít alacsonyan tartani a tömeget: a hagyományosan kőrisfa vázra épülő autó mindössze 900 kilót nyom. Átdolgozták a műszerfalat, a lámpákat pedig LED-es egységekre cserélték – a soklencsés reflektor bizony eléggé bazári hatást kelt, ez esetben a kevesebb több lett volna.

Viagrát nyelt a vénember 2 Az autó új fejlesztésű futóművet kapott, a lengéscsillapítók állíthatók, valamint lecserélték a 16 colos, matt fekete felnik mögött dolgozó fékeket.

Mindez nem öncélú mutatvány: az évfordulós Plus 4-es ugyanis különösen izmos darab. Motorját a Cosworth szállítja, és már látványa is vérforraló. Hát még a teljesítmény: a kétliteres blokk szénszálas szelepfedele alatt 228 ló dolgozik, a nyitott szívósor elképesztő hanghatást ígér.

A menetdinamikáról nem tesz említést a gyár, az árról viszont igen: átszámolva 24 millió forintot kérnek a virgonc öregúrért.

Viagrát nyelt a vénember 3