A Michigan állambeli Flint városában mostanában ferde szemmel néznek a mentősökre, nem ok nélkül. Július 18-án ugyanis súlyos hibát ejtettek, ami potenciálisan egy ember életébe került.

A 28 éves Cortez Cheathams hajnali 4 óra körül elvesztette uralmát autója felett, és egy fának csapódott. Az ütközés hangjára felriadó környékbeliek riasztották a mentőket, akik ki is szálltak a helyszínre, ám üresnek találták a kocsit, annak ellenére, hogy a bejelentők egyértelműen elmondták: senki nem szállt ki az autóból a baleset után.

Nem vették észre a hullát a mentősök 1
Nem vették észre a hullát a mentősök 2

Nem vették észre a hullát a mentősök

Nem vették észre a hullát a mentősök

Nem vették észre a hullát a mentősök 5
Nem vették észre a hullát a mentősök 6
Fotó megosztása:
Nem vették észre a hullát a mentősök 7


A szomszédok nem törődtek bele a nyilvánvalóan téves következtetésbe: még háromszor telefonáltak, ám a diszpécser ezekre a hívásokra már azzal válaszolt: túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy embereket küldjön a helyszínre.

Végül egy járókelő odament a még mindig füstölgő autóhoz, belesett az ablakon, és észrevette az áldozatot. Eddigre közel 90 perc telt a baleset óta, és további 20 percbe telt, amíg a második mentőautó a helyszínre ért. Ezúttal megtalálták az áldozat padlóra csúszott testét, ám már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az azonban egyelőre nem egyértelmű, hogy az áldozat mikor halt meg, ahogy az sem, hogy túlélhette volna-e az ütközést, ha azonnal ellátásban részesül.

A privát mentőtársaság vezetése szerint munkatársaik az előírás szerint jártak el; az ügyet a rendőrség vizsgálja.