omv-mm100plus-IMGP9291

A nyári, megnövekedett igénybevétel és futásteljesítmény miatt egyáltalán nem mindegy, hogy milyen üzemanyagot használunk az autóban – véli Wéber Gábor autóversenyző, Forma 1-es szakkommentátor. Egyre több magyarországi autós választ prémium üzemanyagot, a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint az idei első negyedévben közel 50 százalékkal több ilyen prémiumterméket vásároltak a hazai sofőrök.

omv-mm100plus-wg1

A csúcsminőségű prémium üzemanyagok nem kizárólag a teljesítmény növekedéséért felelősek, de komoly szerepük van a motor tisztításában, tisztán tartásában is – tette hozzá Wéber Gábor. A pozitív hatás pedig természetesen – a megtett kilométerek függvényében – rövidebb idő alatt, fokozottabban jelentkeznek a nagy nyári utazások során.

A vezető jármű- és motorgyártók (például az Európai Autógyártók Szövetsége, vagyis ACEA) hozta létre a World Wide Fuel Charter szabványrendszert, amely öt minőségi kategóriába sorolja az üzemanyagokat. A legmagasabb kategória (Category 5) előírásait is teljesítő termékből nem sok található az európai piacon. Az OMV azonban éppen az elmúlt időszakban vezette be a MaxxMotion 100plus motorbenzint, amely megfelel a legfelső szintű szabvány követelményeinek. Nemcsak egyenletesebb járást biztosít a motornak, de meg is hosszabbítja élettartamát és fenntartja teljesítményét.

omv-mm100plus-tiszta-szivoszelep

A jobb teljesítmény és a hatékonyabb égés a tisztító hatás és a magas oktánszám eredménye, ami ebben az esetben legalább 100. Az előnyöket befolyásolja a vezetési stílus és a gépjármű állapota, az összehasonlítás alapja pedig az EN 228-as szabványnak megfelelő alap 95-ös motorbenzin.

További információk!

 Az OMV schwechati kompetenciaközpontja, illetve független laboratóriumok, köztük a bécsi műszaki egyetem mérései alapján az OMV új üzemanyaga – a motor állapotától és a vezetési stílustól függően – javítja a motorteljesítményt az alacsony fordulatszám-tartományokban és kedvezőbb gyorsítást tesz lehetővé. A MaxxMotion 100plus innovatív összetevői számos előnyt jelentenek, főként a modern, nagy teljesítményű, direkt befecskendezéses, turbós motorok számára – mondta Wéber Gábor.