Az autójavítás, karbantartás művelete régóta azonos sablon szerint zajlik: az ember leadja az autóját a műhelyben, ők átvizsgálják a kocsit, és (leginkább telefonon) beszámolnak a beavatkozásra váró tételekről. Az ügyfél ekkor eldönti, milyen javítást kér, és miért nem akar fizetni, és a szakik nekilátnak a munkának.

Ez persze annyira huszadik századi módi, hogy a Vauxhall (azaz a General Motors nagy-britanniai Opel-klónja) modernebb és átláthatóbb megoldásra szánta rá magát.

A szervizben videót készítenek az állapotfelmérésről, azt kommentálják, megmutogatják pontosan a javítandó elemeket, majd a filmet elküldik az ügyfélnek, aki mobiltelefonján végignézi a közvetítést, meghallgatja a kommentárt, és dönt – vélhetően megalapozottabban, mint ha nem látta volna saját szemével a tövig kopott fékbetéteket, a kiszakadt gumiharangot, a szétmálló kipufogódobot.

Arról nincs hír, hogy az Opel is bevezetni készülne az Angliában egyébként ingyenesen igénybe vehető, VX360° névre keresztelt szolgáltatást.