Ha valamire nem panaszkodnak a Dodge Challenger (és Charger) Hellcat-tulajdonosok, az a teljesítményhiány. Ez persze csak a nagy átlagra igaz, örök elégedetlenek mindig akadnak. Így történt ez a Dream Giveaway csapatával is, akik szerint a kompresszor önmagában sután mutat egy autón – így mellétettek egy turbófeltöltőt is, illetve kettőt.

Az ötlet nem teljesen öncélú: az alkotók az amerikai haditengerészet második világháborús Grumman XF6F Hellcat vadászrepülőgép-tanulmánya előtt tisztelegnek vele, amelynek 18 hengeres Pratt & Whitney R-2800 Double Wasp csillagmotorja ilyen kettős feltöltés segítségével teljesített 2000 lóerőt.

Kevés a 707 lóerő? Ne félj, van megoldás… 2 Ha ennyi nem is fért ki a 6.2 V8 Hemi blokkból, a gyári 707 lóerőre azért még rápakoltak százat, illetve 98-at: az átdolgozott erőforrás 805 lóerős lett, az eredetileg 881 Nm-es nyomaték pedig 1084 Nm-re nőtt.

Hogy véletlenül se higgyük azt, holmi mezei Hellcattel van dolgunk, az alkotók nyers alumíniummal bélelt légcserélő nyílásokat vágtak a motorházfedélbe, szabályozható első légterelőt helyeztek el az autó orrán, hátul pedig funkcionális diffúzort alakítottak ki.

Menetteljesítményekről egyelőre nem tudnak beszámolni, de mivel a gyári Hellcat 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, igazából az egész elméleti jelentőségű.

A legjobb pedig, hogy a Dream Giveaway jótékony célú tombolán fogja kisorsolni az autót, így elvileg bárki fillérekért hozzájuthat; ha érdekel, a további részleteket itt megtalálod.