A 23 éves Nicholas G. Melvin és barátnője, a 20 éves Laura Bass egy jól sikerült randevúról tartottak hazafelé hétfőn este fél nyolc körül, amikor a fatális baleset bekövetkezett. Egy komplett utánfutókerék – gumiabroncs és tárcsa – szélvédőjét átszakítva pontosan az arcába csapódott, majd az utas ölébe fordult.

Az eszméletét vesztett férfi lába továbbra is nyomta a gázpedált, így a rémült barátnő megpróbálta lekormányozni a kocsit az útról. Végül egy facsoportnak ütközve állt meg a jármű; a fiatal nő ekkor szenvedett súlyos sérüléseket.

“Az egész egy pillanat volt, de éreztem, ahogy Nick odébb tolt. Megmentette az életemet” – mondta Laura, aki a mentők érkezéséig megpróbálta elállítani barátja vérzését. A férfi másnap, a kórházban életét vesztette.

Mint később kiderült, ugyanez az abroncs előttük egy másik autónak is nekiütközött, ám abban csak anyagi károkat okozott.

Ugyanezen az útszakaszon 2001-ben egy fémhulladékot szállító teherautóról esett le egy 15 kilós fémlemez. Egy autó áthajtott rajta, mire a lemez felrepült a levegőbe, és szó szerint kettészelte egy 25 éves nő kocsiját: a szélvédőn berepülő fémdarab a hátsó ablakon jött ki. A sofőr két órával később belehalt sérüléseibe.