Összesen 805 millió dollárra, azaz 233 milliárd forintra bírságolta a Fiat Chrysler Automobiles cégcsoportot az NHTSA, az USA közlekedésbiztonsági szervezete. Az ok: felmerült a gyanú, hogy az elmúlt két évben nem szabályosan folytatták le a cégcsoport számára előírt visszahívásokat.
Huszonnégy hónap alatt összesen 23 ízben kellett visszahívási kampányt indítania az FCA csoportnak. Csakhogy, állítja az NHTSA, ezek során fontos információkat tartottak vissza, és nem tájékoztatták kellő alapossággal a vásárlókat. A szervezet vezetője, Mark Rosenfield szerint a bizonyítékok egyértelműek, ezért alkalmanként 35 millió dollárra (10 milliárd Ft) büntette a céget, így jön ki a 805 millió USD.
Az FCA július 17-ig reagálhat az ellene felhozott vádakra, addig nem lép hatályba a bírság. Elképzelhető azonban, hogy a végén ennél jóval rosszabbul jár a cég: ha ugyanis arra kötelezik, hogy visszavásárolja a nem megfelelően vagy egyáltalán nem kijavított gépkocsikat, jóval magasabb lesz a számla végösszege.