A ráfutásos ütközés soha nem vidám dolog, de ha egy előttünk álló motorosba csattantunk bele, a következmények egyenesen katasztrofálisak lehetnek.

Ezt felismerve a BMW Motorrad olyan dinamikus féklámpa-rendszert fejlesztett ki, amely a szokásos piros világításon túl dinamikus fényjelzésekkel figyelmezteti a hátulról érkezőt, úgy ahogy azt a márka autóinál már láthattuk.

Diszkóféklámpa gyárilag a BMW-től 1
Diszkóféklámpa gyárilag a BMW-től 2

Diszkóféklámpa gyárilag a BMW-től

Diszkóféklámpa gyárilag a BMW-től

Diszkóféklámpa gyárilag a BMW-től 4
Fotó megosztása:
Diszkóféklámpa gyárilag a BMW-től 5
Amennyiben a motoros 50 km/óra feletti sebességről fékez, a féklámpa 5 hertz frekvenciával villogni kezd, majd 14 km/óra sebesség alá lassulva működésbe lépnek a vészvillogók. Utóbbiak egészen addig aktívak maradnak, amíg a motor sebessége ismét el nem éri a 20 km/órát.

A rendszer nem kísérleti: Európa útjain engedélyezett a használata, és a 2016-os modellévtől hat modellhez kínálják, kiviteltől függően alap- vagy extra felszerelésként.

A dinamikus féklámpa a továbbfejlesztett blokkolásgátló funkciókat kínáló ABS Pro-hoz kapcsolódik. Ez a rendszer ívmenetben is megakadályozza a kerekek blokkolását, így nem fordulhat elő, hogy kicsúszik a hátsó kerék.