A McLaren a motorsport történetének egyetlen olyan csapata, amely Forma-1-világbajnokságot és Can-Am bajnoki címet is nyert, valamint az Indy 500-on és Le Mans-ban is képes volt diadalmaskodni. Van tehát mire emlékezni, és ők meg is teszik.

Ha híres McLaren-pilótát kell megnevezni, a bőség zavarával küzdenénk: Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Ayrton Senna, Mika Häkkinen és Alain Prost egyaránt hozzátette a magáét a márka sikereihez, és a lista korántsem teljes.

Közülük most utóbbi előtt tiszteleg a márka. A Professzor sisakját is díszítő, francia trikolor ihlette az egyedi P1 festését: a négyszeres F1-világbajnoknak ajánlott hibrid szupersportkocsit fehér alapon kék grafikák és piros részletek díszítik.

Nem ez lesz az egyetlen McLaren, amely megjelenik Goodwoodban: ott lesz egy McLaren F1 GT (lent), amelynek mindössze három példánya a McLaren F1 GTR ‘Longtail’ versenyautó homologizálására szolgált. A tulajdonosától kölcsön kapott ritkaság monokróm fényezése a kétszeres F1-bajnok Mika Häkkinen korszakát idézi.

Ha már a Longtail szóba jött: a McLaren 675LT egy példánya is ellátogat Goodwoodba. Az F1-ben és a Can-Am bajnokságban egyaránt sikeres Denny Hulme emlékezetes sisakja állt modellt a fehér karosszérián végigfutó, dupla fekete sávhoz, míg a fényszóró sárga burája Hulme rostélyát idézi.

A márka alapítójáról és első versenyzőjéről, Bruce McLarenről sem feledkeztek meg a tervezők: az ő emlékét a McLaren jelenkorának legjellemzőbb típusa, egy 650S Spider idézi, az 1968-as F1 bajnoki címére visszakacsintó narancs színben.

A sorozat utolsó darabja egy limitált szériás modell: a 650S Le Mans  a McLaren F1 GTR 24 órás diadala (Yannick Dalmas, JJ Lehto és Masanori Sekiya) előtt emel kalapot; a szürkére fényezett autót a tetőbe vágott légbevezető kürtő, az első kerékív hasítékai, valamint a múltidéző keréktárcsák különböztetik meg az alapmodelltől.