Nagy-Britanniában, pontosabban Walesben bizarr és gusztustalan módját választotta a rendőrség elleni tiltakozásnak egy elégedetlen polgár.

Amikor Mark Haughtont letartóztatták egy lakókocsiparkban, a férfi meggyőződéssel állította, hogy a rendőröknek semmi más oka nem volt őt bilincsbe verni, mint hogy színes bőrű.

Hogy ebből hogyan jutott eszébe következő tette, nem tudni, mindenesetre a járőrkocsi hátsó ülésére bezárt férfi letolta nadrágját, és annak rendje és módja szerint odatojt az ülésre.

Ezzel azonban még nem volt vége a tiltakozásnak: miután a rendőrségen megmosdatták, megismételte mutatványát, ezúttal a fogdában.

A férfi, aki nyaralni érkezett a városba, büszke volt saját teljesítményére, annak ellenére, hogy végül 550 fontot (240 ezer Ft) kellett fizetnie büntetésként, illetve a bírósági költségek megtérítéséért.

A rendőrök egyébként a jegyzőkönyv számára lefényképezték a férfi autóban nyújtott teljesítményét, de szerencsére volt annyi jó ízlésük, hogy a képet nem hozták nyilvánosságra.