Amikor a 44 éves John Crowley befordult a 76 ezer lakosú tengerparti nyaralóhely, Weston-super-Mare egyik utcácskájába, nem volt más célja, mint leparkolni autóját. Az egyetlen szabad helyen azonban egy tagbaszakadt férfi állt: a fia számára foglalta a parkolót, aki a környéken vezetett egy üzletet.

John Crowley (balra) és Peter Cox

John Crowley (balra) és Peter Cox


A parkolóban álldogáló Peter Cox és John Crowley hamarosan heves vitába keveredett, ám utóbbi nem szállt ki kocsijából, hanem szépen lassan egyre előrébb araszolgatott vele. Cox nem adta magát könnyen, megpróbálta feltartóztatni a kocsit, de nem járt sikerrel: az autó elsodorta és a földre lökte őt.

Akkor jelent meg a helyszínen Cox fia, aki rögtön apja védelmére kelt: betörte a veterán Mercedes szélvédőjét, majd dulakodni kezdett a sofőrrel. A birkózás közben a fiatalember leharapta a férfi orra hegyét. Arra azonban egyikük sem figyelt, hogy az autót megállítsák, így az még kétszer – összesen háromszor – áthajtott a földön fekvő Peter Cox testén.

A tavaly novemberi incidens tárgyalásán pénteken hozott ítéletet a bíróság. John Crowley-t bűnösnek találták életminőséget megváltoztató sérülés okozásában, valami járművel történő veszélyeztetésben, és 14 hónap elzárásra ítélték, továbbá három évre elvették a jogosítványát.

Az ifjabbik Cox elleni vádakat ejtették, mivel úgy ítélték meg, apja védelmében cselekedett.  Crowley orra hegyét egyébként nem tudták visszavarrni; a sebet a nyakáról vett bőrrel plasztikázták.