Múlt csütörtökön délután nyaktörő tempóban száguldott egymás után két autó Texas államban (USA). Az egyikben Fred Acosta ült, egy férfi, aki feleségének és három gyermekének fordított hátat szeretője kedvéért, mögötte pedig Nancy, az elhagyott feleség, aki egy utolsó veszekedés után úgy döntött, elégtételt vesz szertefoszlott álmaiért.

Nancy Acosta engedély nélküli bevándorlóként érkezett az Egyesült Államokban; szülőföldjét, El Salvadort és orvosi szakmáját dobta oda, hogy együtt lehessen a férfival, akit szeret. Nem csoda, hogy amikor a férfi elhagyta őt és három gyermeküket – az utóbbi időben már csak zuhanyozni és enni járt haza -, gyilkos düh ébredt benne.

Szemtanúk állítása szerint a nő megpróbálta autójával leszorítani az útról volt szerelme kocsiját. A nagy sebességű manőverezés közben azonban autója megcsúszott, megpördült, és a vezetőoldallal nekicsapódott egy szabályosan közlekedő szabadidőjárműnek.

Az autó teljesen szétroncsolódott, a nő a helyszínen életét vesztette. A vétlen autó vezetője többek között kar- és lábtöréssel került kórházba; állapota súlyos, de orvosai szerint idővel teljesen felépülhet.

Arról nincs hír, hogy a hűtlen férj megállt-e a balesetet követően, vagy hogy ő készülne-e felnevelni három gyermekét, akik miatta veszítették el anyjukat.

Az ártatlan autós felesége, aki a végzetes estén rosszat sejtve indult el azon az útvonalon, amelyen férje haza szokott járni, és a helyszínen szembesült a történetekkel, nem hibáztatja az asszonyt a baleset miatt. “Szerettem volna haragudni rá, de nem tudtam. Csupán sajnálom őt, hogy nem volt elég magabiztos ahhoz, hogy elhagyja a férjét.”

Olvasta az év rendőrségi bejelentését