Aaron van Riper múlt szombaton átélte a legrosszabbat, amivel ember szembesülhet: saját családját látta életveszélyben. A tűzoltót súlyos autóbalesethez riasztották, és amikor meglátta a roncsot, gondolatban már lemondott az autó utasairól. “Szinte megsemmisült a kocsi, egyszerűen senki nem élhette túl az ütközést” – emlékezett vissza később.

Csakhogy furcsán ismerősnek tűnt neki az autó, és amikor meglátta az aszfalton heverő nőt, akkor hasított bele a felismerés: saját felesége vezette a kocsit. “Amikor rájöttem, hogy a kisfiam még mindig a roncsban van, egy pillanatra pánikba estem.”

A hétéves Jonathan csodával határos módon kar- és lábtöréssel megúszta a pusztító balesetet; édesanyja törött medencéjét kilencórás műtéttel hozták helyre.

A hatóságok egyelőre nem tudják, milyen körülmények között ütközött frontálisan a van Riper család szedánja a kisteherautóval.

Mindkét sérült tolókocsiban kénytelen tölteni az elkövetkező heteket, ám ennél nagyobb probléma, hogy bár teljes munkaidőben dolgozik, az asszonynak, Amber van Ripernek nincs biztosítása. A barátok és kollégák ezért gyűjtést rendeztek az orvosi költségek megtérítésére; mindössze három nap alatt több mint 57 ezer dollár (15,7 millió Ft) jött össze.