Mindössze 1230 kilométert mutat annak a 2006-os gyártású szupersportkocsinak a számlálója, amelyet augusztus 13. és 15. között fognak elárverezni a kaliforniai Monterey-ben, a Sotheby’s és az RM Auctions közös aukcióján.

Az autót idén márciusban a Genfi Autószalonon a vezess.hu munkatársai is megcsodálták. A bordó-fekete fényezésű Veyron 16.4 kupé 1888 kilogrammos tömegét 1001 lóerő és 1250 Nm nyomaték mozgatta; a típus hivatalos végsebessége valamivel több mint 408 km/óra volt.

Az autó kikiáltási ára egyelőre nem ismert, de tekintve, hogy a sorozatgyártás utolsó példányai nagyjából kétmillió euróért keltek el, ennél számottevően magasabb összegre lehet számolni.

Ráadásul, ha igazán igényes vagy, nem éred be egy Bugattival: ugyanitt elárverezik ugyanis a gyártóüzem kapuján utolsóként kigördülő Grand Sport Vitesse La Finale típust is, sőt, egy harmadik Bugatti: a 300-as sorszámú Veyron 16.4 Super Sport is kalapács alá kerül, mindössze 495 kilométeres futásteljesítménnyel.

További részletekre tíz nap múlva derül fény; a minden idők legértékesebb autós kollekciójaként emlegetett, tucatnyi Ferrarit és egyéb ínyencségeket is tartalmazó Pinnacle Portfolio kikiáltási árait majd itt ellenőrizheted.