A közvélekedés és a személyes tapasztalat azt mondja, rettentő nagy szopás hátul a középső ülésen ülni. Jobbról-balról könyök fúródik a vesédbe, te magad sehol nem nyugtathatod karod, nem pihentetheted a fejed a C-oszlopon, és az ablakon sem tudsz kibámulni.

Egy brit felmérés szerint azonban többségükben sikeres emberré cseperedtek azok, akik gyerekkorukban középre kényszerültek.
A több mint ezer embert érintő közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a cégvezetői pozícióban dolgozók 90 százaléka bizony középen ült annak idején; ugyanez az arány a vállalkozók körében 72, a felsővezetők között 62 százalék.

Mindez nem hókuszpókusz: a tanulmány szakértői szerint azok, akik rendszeresen középen utaznak, egyedi személyiségjegyekre tesznek szert. A megkérdezettek 44 százaléka közvetlennek és barátságosnak vallotta magát; szintén viszonylag nagy volt körükben a racionalitás, a türelem, a józanság és az alkalmazkodóképesség aránya. Öt emberből négy egyenesen azt mondja, azért vált sikeres felnőtté, mert gyerekkorában középen utazott, függetlenül attól, hogy ők választották a helyet, vagy oda kényszerültek.

Egyébként a középső ülés a felmérés szerint csak a kívülállók számára teher: azok közül, akik ott utaztak, háromból ketten vallották, hogy szerettek középen ülni. Az is igaz viszont, hogy 43 százalékuk bevallotta: rendszeresen viták forrása volt, hogy ki hol üljön.

Három iskolás korú lurkó már kényelmesen elfér, de mit csináljunk három aprósággal? A vezess.hu monstre gyermekülés-beszerelő körképe erre is megadja a választ.