A Ford évekkel ezelőtt mutatta be furcsa kis szerkezetét: egy műanyag lapkát, amely az ajtó nyitásakor annak kilépő éléből emelkedett ki, megakadályozva, hogy rányissuk az ajtót a közel parkoló kocsira.

Nincs több karcolás, nincs több horpadás 2 A Dent Bot alkotói hasonló berendezést szerkesztettek, ám az nem a szomszéd kocsiját óvja, hanem a miénket. A készülék sisakrostélyként védi a karosszériát, akár a magasabb építésű terepjárók ellen is.

Alkotói szerint a Dent Bot – szabad fordításban: horpadás(védő) robot – fúrás nélkül felszerelhető, nem akad fenn a fekvőrendőrön, oldalra nem nyúlik túl a tükrökön, ráadásul az sem fordulhat elő, hogy véletlenül bent ragadunk az autóban, és nem tudunk kiszállni a védőrostély miatt.

A fémből készült rácsozat gumitappancsokkal óvja a fényezést a sérülésektől, illetve óvná, ha gyártanák, egyelőre azonban csak a fejlesztés fázisában tart. Alkotói most próbálják felmérni a fizetőképes keresletet – egyáltalán nem biztos tehát, hogy záros határidőn belül találkozhatunk a szerkezettel.

Szerintünk elvan nélküle a világ, de ha neked tetszik, dobj nekik egy üzenetet, hadd érezzék a támogatást.