Az Audi a mai napon vázolta a Q-modellcsaládra vonatkozó terveit: ezek szerint jövőre bevezeti a Q1-est, három év múlva a Q8 zászlóshajót, a kettő között pedig egy sportos, elektromos hajtású típust.

A piaci trendekhez igazodó kínálatbővítés annak az ambiciózus tervnek a része, amely 2020-ra a világ első számú prémium autógyártójává szeretné tenni az Audit. Ennek érdekében a következő négy évben 24 milliárd euró értékben ruháznak be új modellekbe, illetve a gyártóhálózatba, írja az Automotive News Europe.

Miután idén bemutatkozott az Audi Q7, három éven belül megérkezik a jelenlegi csúcsmodell testvére, a műszakilag azonos, de sportosabb hangvételű Q8, amellyel a BMW X6-nak szeretne konkurenciát támasztani az Audi.

Vadonatúj szabadidőjárművek az Auditól 2 Szintén fontos újdonság lehet, bár csak az európai piacon van rá kereslet, a jövőre érkező, városi Q1. Annál inkább amerikai fókusszal készül az állítólag a Q5 műszaki alapjaira épülő, de friss, egyedi formajegyekkel (ld. fenti grafika) színre lépő, elektromos SUV, amelyet a közelgő Tesla Model X ellenfelének szán a gyártó. A hírek szerint akár 500 kilométeres hatótávolságot is kínálhat egyetlen feltöltéssel.

nyitóképünkön X-Tomi elképzelése a közelgő óriás SUV-ról