Úgy tűnik, a prémiumgyártók után a luxuspiaci szereplők is felismerték, hogy nem ciki kiemelt termékként kezelni ügyfeleik levetett autóit. Bár a drága autók értéktartása tipikusan rossz, tíz év után eredeti értékük negyedét sem érik már a Bentley-k, de egy olyan modell, amelyet újkorában 60-80 millió forintnak megfelelő összegért vesztegettek, még egy évtized után is tekintélyes értéket képvisel.

Ezért a Bentley akár hároméves, teljes körű, globális garanciát vállal szakszerűen átnézett és felkészített használt típusaira; a program korhatára 11 év, azaz jelenleg a 2004 után gyártott példányok férnek bele.

A valaha gyártott összes Bentley modell 80 százaléka még mindig rendszeres használatban áll, mondja a gyártó. Ekkora kínálatra persze nem számíthatunk, de a hivatalosan Goodwoodban debütáló program már induláskor kétszáz darab fölötti készlettel rendelkezik – ezt persze világszinten kell érteni.

A részletek kideríthetők a Bentley használtautós weboldalán, ahol földrész, ország, motorméret és típus szerint lehet böngészni a kínálatot.