Mercedes CLA, Volkswagen CC, Audi A5 Sportback: a kupélimuzinok világa nagyon is valóságos, és ebből a Peugeot sem szeretne kimaradni. Igaz, a nagy nevekkel ellentétben egy kategóriával lejjebb keresne szerencsét: az 508 helyett a 308-asra épülne az új modellvariáns.

A hírek szerint 408 GT néven érkezik a franciák trónkövetelője, amely a hiányzó presztízst lenyűgöző formavilággal igyekszik majd pótolni: példaképe az az Exalt tanulmányautó (képeinken), amelyet tavaly, Kínában mutatott be a márka.

Jön a Peugeot kupé-limuzinja 2 A megfeszített inakat idéző törésvonalak, a hosszan elnyúló forma érdekes értelmezést ad az alapvető felvetésnek, ezzel a fazonnal bőven volna keresnivalója a piacon a Peugeot alsó-középkategóriás modelljének.

Motorikusan nem számítunk semmi különlegesre; a 308 kínálatának erősebb tagjai fogják hajtani a 408 GT-t. Az Exalt tanulmány 335 lóerős, benzines hibrid hajtáslánca alighanem talonban marad jó ideig, bár a 308 R Hybrid tanulmány példája azt mutatja, hogy a Peugeot egyre komolyabban foglalkozik a sportos hibrid gondolatával.