Michael Hammons katonai szolgálata alatt túl sok halált és pusztulást látott ahhoz, hogy képes legyen elsétálni, amikor valaki a segítségére szorul. Múlt szombaton mozgássérült feleségével egy bevásárlóközpontban jártak, amikor figyelmes lett egy kisebb tömegre: egy bezárt, felhúzott ablakú autó körül állak tanácstalanul; a forró napon hagyott kocsiban egy kiskutya ájuldozott, víz nélkül.

Hammons egy másodpercig sem habozott: leszerelte a tolókocsi lábtámaszát, és azzal betörte a sportkocsi oldalsó ablakát.

Amikor az autó tulajdonosa, egy fiatal hölgy visszatért, őrjöngött, és feljelentette a férfit rongálásért. Georgia államban, ahol az eset történt, a hatóságok a közelmúltban hoztak egy törvénykiegészítést, amely mentességet nyújt mindazoknak, akik életmentő szándékkal rongálnak meg autót vagy egyéb vagyontárgyat. A jogszabály azonban csak emberekre vonatkozik, állatokra nem, így a helyszínen jelen lévő rendőr sajnálkozva bár, de kénytelen volt letartóztatni a férfit.

Hammons elméletileg akár egy év börtönbüntetésre, és ezer dollár bírság megfizetésére is ítélhetik, valószínű azonban, hogy legfeljebb az üvegkárt kell majd megtérítenie.

Az illetékes állatvédelmi hatóságok feljelentést tettek a fiatal nő ellen állatkínzásért; ha bűnösnek találják, akár 250 dollár bírságra és közmunkára és ítélhetik. A hatóság munkatársa elmondta, még nem volt szükség arra, hogy betörjék egy autó ablakát, de ha oda kerülnének, alighanem ők is megtennék.

Egyre többen vesznek használt luxusautót;
eláruljuk, melyek a magyarok legkedveltebb márkái!