A Donkervoort D8 GTO már alaphelyzetében is a glóbusz egyik legextrémebb autója. Félelmetes megjelenése előrevetíti azt a pusztítást, amit az öthengeres Audi motor véghezvisz, falatnyi ajtaja felfelé nyílik, gömbölyded fara már akkor megdobogtatta a szíveket, amikor a Kardashian nővérek még csak tervezgették bulvárpályafutásukat.

A kétféle teljesítményszinten (340 vagy 380 LE) kínált autó 3,3, illetve 2,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra, végsebessége 255-270 km/óra. Ezeknek a félelmetes menetteljesítményeknek a záloga, hogy az acél csővázra szénszálas kompozit borítóelemeket szerelnek, így a kocsi tömege nevetsége 695 kg (a gyengébbik verzióé 730 kg, de az sem piskóta)

Karbonból tehát eddig sem volt hiány az autóban, egy ügyfél azonban azt szerette volna, hogy ezt látni is lehessen. Így született meg a Bare Naked Carbon Edition, amelynél nem festik, csupán lakkozzák a karosszériaelemeket. Alaphelyzetben persze ez igen rusnya volna, ezért ennél a különleges autónál arra is ügyeltek a munkások, hogy a szénszálfonatok minden panelen egy irányba álljanak. Ezt követően kézzel lakkozták le az egész autót, beleértve a beltérben elhelyezett, számos karbon kompozit elemet: nem csak az ajtók és a műszerfal, de a gyújtás háza, a bukókeret borítása, és a fényszóróház is ebből a könnyű anyagból készült.

A folyamat egyes részleteit megnézheted az alábbi videón.