Egy mexikóvárosi rendőr, bizonyos Hilario Samuel Solis április első napjaiban, az éjjeli órákban ütközött össze egy civil autóval. A vétlen jármű utasai nem tudták mire vélni a karambolt, ám amikor hátramentek a rendőrautóhoz, rögtön megértették, mi okozta a balesetet: a volánnál ülő rendőr enyhén imbolyogva, teljesen üres tekintettel nézett vissza rájuk.
Jó XXI. századi világpolgárként azonnal előkapták kamerás mobiljukat, és elkezdtek pörlekedni a rendőrrel. “Miért vezet ilyen állapotban? Be van b…va, teljesen részeg!” – mondta az összetört autó egyik utasa, mire az egyenruhás rendőr csak ennyit felelt: “Nem vagyok szolgálatban”, és nyomkodni kezdte mobiltelefonját.
A rendőr eleinte nem volt hajlandó azonosítani magát, ám idővel megadta magát, a sértettek pedig azonnal panaszt tettek ellene.
A rendőrség felettes szervei azonnal elbocsátották a rendőrt, amint tudomást szereztek az esetről. Hilario Samuel Solis nincs egyedül: eddig mintegy 150 rendőrtől kellett hasonló okok miatt megválnia Mexikóváros Tlalnepantla kerületének.