A bűnözői csoport tagjai több száz jóhiszemű, magyar állampolgárt károsított meg, amikor itthon, hamisított papírokkal értékesítették a lopott autókat. A pórul járt tulajdonosok csak a polgári perben reménykedhetnek, és semmi garancia nincs rá, hogy a végén a pénzükhöz jutnak. –adta hírül az RTL Klub
Kemény hajnalra ébredt szerdán több száz járműtulajdonos: kopogtattak a rendőrök, és közölték, az általuk vásárolt, teljesen legálisnak tűnő autó vagy motor lopott, le kell foglalniuk. Az országos razzia során több megyében egyszerre, összehangolva lendült akcióba a rendőrség, a lefoglalt autókat Dunakeszire és Gödöllőre, valamint a kerületi rendőr-kapitányságok mellé vitték.
A komoly kiterjedésű bűnbanda külföldről bérelt autókat hozott haza, itthon átütött alvázszámmal, hamis adatokkal szereztek forgalmit, így a gyanútlan vevők azt hitték, törvényes adásvétellel kerül hozzájuk a kiszemelt jármű. A riportban nyilatkozó, jogi szakértő szerint a károsultak legfeljebb egy polgári perben szerezhetnék vissza a vételárat, de korántsem biztos, hogy az elfogott banda ki tudja őket fizetni.

Átszámoltuk a rendőrségi lopott autós listát, és egészen más sorrend jött ki. Itt megtudhatja, hogy valójában milyen autókat keresnek a bűnözők.