Mint arról korábban a Vezess.hu is beszámolt, a magyar rendőrség is csatlakozott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL 24 órás traffipaxos akciójához. Ennek megfelelően 2015. április 16-án 6 órától 2015. április 17-én 6 óráig, sebesség-ellenőrzést hajt végre.

A rendőrség felhívást tett közzé korábban, hogy bevonja a lakosságot a megfelelő helyszínek kijelölésére. Mint a Police.hu beszámol,  számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek nyomán, illetve a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat.

Magyarországon a rendelkezésre álló valamennyi mobil traffipax (hivatalosan: változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont) használatban lesz. A 24 óra alatt a műszerek részére több ellenőrzési helyet jelölnek meg, egy helyszínen legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd.

Sok helyszínen mérnek majd, így Pest megyében többek között az M0-son, M5-sön, M2-esen, a 4-es és 5-ös főúton stb. Erre a linkre kattintva megnézheti, hogy az adott megyében hol dolgoznak majd az egyenruhások. Az ellenőrzések helyszínére a rendőrség megyénként 10-10 főt meghív azok közül, akik javaslatot tettek.

Tudja mennyit kell fizetni, ha az új szupertraffipax rögzíti a szabálysértést? Itt a lista a büntetési tételekről.