Mao Shengquan nyolc éven át szolgált a sanghaji rendőrség kötelékében

Mao Shengquan nyolc éven át szolgált a sanghaji rendőrség kötelékében

A harminckét éves Mao Sengcsüan közlekedési rendőrnek (fenti képünkön) feltűnt, hogy egy piros BMW X3 rossz sávból kanyarodott balra Sanghajban. Odalépett hozzá, hogy figyelmeztesse tévedésére, a vezetőnek azonban nem tűnt fel a baki, és azt hitte, a rendőr csupán kötekedni akar vele.
A szintén 32 éves sofőr, Szun Haocsie ezért ahelyett, hogy megállt volna, gázt adott, és távozott, pont akkor, amikor a rendőrtiszt benyúlt az utastérbe. Az autó becsípte a rendőr karját, és maga alá rántotta, majd néhány méteren át maga után vonszolta.
A rendőr fejsérülést szenvedett, és pár órával később, a kórházban agyvérzés következtében meghalt.
A tettes néhány száz méternyi menekülés után megállt, és feladta magát a hatóságoknál. A kínai igazságszolgáltatást ismerve büntetése alighanem a lehető legsúlyosabb lesz.
Az elhunyt rendőr ünnepélyes temetésben részesült

Az elhunyt rendőr ünnepélyes temetésben részesült

Az elhunyt rendőr ünnepélyes temetésben részesült


Mao Sengcsüan nyolc éve szolgált a sanghaji rendőrség kötelékében, áprilisban születik az első gyermeke. Szun Haocsie számítógépes szakember, egy nyolcéves lánya van.
Mint azóta kiderült, Szun Haocsie évek óta mikroblogot vezetett, ahol arról számolt be, hogyan leckéztette meg több alkalommal a rendőröket BMW-jével.
A rendőr temetésén több százan jelentek meg, kollégák és civilek egyaránt.
Egy ausztrál férfi frappánsabb és főleg veszélytelenebb módon tiltakozott a rendőrségi módszerek ellen. A videó 18 éven felüli olvasóinknak szól.

Félreértésből gázolta halálra a rendőrt a BMW-s 4