Amikor legutóbb láttuk, még azt hittük, a Mercedes sportmodellje AMG GT3 néven kerül forgalomba. Ez még most sincs kizárva, ám miután a Porsche beszólt az Aston Martinnak, és megtiltotta, hogy új sportmodelljét ezen a néven forgalmazza, semmit nem lehet tudni – persze lehet, hogy a két stuttgarti márka meg tud állapodni egymással.
A lényeg, hogy az autó – a korábbi példák alapján nevezzük Black Seriesnek – pontosan ezt a kategóriát célozta meg, és inkább lesz közúti versenyautó, mint nagyteljesítményű gran turismo.
Az autó hatalmas első kötényt és tekintélyes, rögzített hátsó szárnyat kap, gépházfedelét légbeömlő nyílások tagolják. Várhatóan nagyobb kerekek, erősebb fékek, keményebb futómű és direktebb kormányzás teszi ütősebbé az autót. A képeken látható, szénszálas tető mellett egyéb tömegcsökkentő beavatkozásokra is számítunk, így az autó akár egy mázsával könnyebb lehet a normál kiadásnál.
Könnyebb és erősebb: a GT S 510 lóerejénél legalább 10 százalékkal nagyobb teljesítményre számítunk, hasonlóképpen megemelt nyomaték mellett, és a hétfokozatú duplakuplungos váltót is áthangolják majd.
Mindez 30 százalékkal többe kerülhet a jelenlegi csúcskivitelnél; ez magyar viszonylatban durván 60 millió forintot jelent.