A floridai autópálya-rendőrség hivatalos közleménye szerint Spencer Ross őrmester március 17-én észrevett egy motorkerékpárost, aki megállás nélkül átcsusszant a fizetőkapun, majd a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott. Amikor megpróbálta megállítani, és kisorolni a belső forgalmi sávból, a motoros hirtelen fékezéssel vészhelyzetet teremtett, majd a rendőrautót kikerülve elhajtott a helyszínről. A rendőrtiszt az előírás szerint eljárva nem üldözte a menekülő járművet, hanem rögzítette és a kollégáknak továbbította annak rendszámát.
Némiképp másként látta a helyzetet egy arra közlekedő autós, aki fedélzeti kamerájával rögzítette az eseményeket. Szerinte a rendőr – akiről némi utánajárással kiderítette, hogy több alkalommal sem a szabályzat szerint járt el motorosokkal szemben – szándékosan és tudatosan a forgalmi irányokat elválasztó betonakadályhoz akarta préselni a menekülés helyett lelassító motorost. Miután utóbbi csodával határos módon megúszta a balesetet, gázt adott és pillanatokon belül eltűnt a helyszínről, a rendőrautó pedig veszélyes sávváltásokkal rázta le az őt követő kocsit.
Két érintett fél, két homlokegyenest eltérő értelmezés – és akkor még nem szóltunk azokról a kommentekről, amelyek a közösségi médiákban megjelentek: itt sokan egyenesen azt mondták, hogy ők biztosan nem állnának meg egy rendőrnek, mert az elmúlt időszakban több olyan eset is történt, amikor bűnözők árverésen vásárolt, kiszuperált rendőrautóval, vagy mint itt is, fényhíddal felszerelt civil autóval állítottak meg és raboltak ki autósokat.
A floridai rendőrség tudomásunk szerint nem indít nyomozást a videón látottak miatt.
A motorosbandákkal soha nem lehet tudni; lám, itt is mit műveltek ezzel a rémült párral! 
Majdnem megölt egy motorost az agresszív rendőr 1