Az 59 éves Robert Hutchinson által vezetett, alsó-középkategóriás gépkocsi frontálisan ütközött egy kisautóval, amelyben egy 42 éves nő utazott. A méretkülönbségek ellenére a nő csupán enyhe sérüléseket szenvedett, a helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy Hutchinson ittasan ült a volán mögé, azért bekísérték az őrszobára, ahol meg kívánták mérni a véralkoholszintjét.
Ami ekkor történt, feleslegessé tett minden precíz vizsgálatot: a férfi ugyanis arra is alkalmatlannak bizonyult, hogy kapaszkodva üljön egy széken. Az alábbi videofelvétel akár vicces is lehetne, ha nem tudnánk, hogy néhány órával korábban – amikor nyilvánvalóan még részegebb volt – ez a férfi autóba ült és útnak indult.
A férfi jogosítványát a történtek ellenére nem vonták be, hiszen nem volt neki, ahogy kötelező felelősségbiztosítása sem. Priusza viszont igen: 2009-ben éppen ittas vezetés miatt tiltották el az autóvezetéstől. A január végi balesetet karcolások nélkül megúszó Hutchinsont a héten 18 hét börtönre, 300 óra közösségi munkára ítélték, valamint 80 fontnyi (32 000 Ft) kártérítést kellett fizetnie az áldozatnak.
Ha már részegen vezetünk, legalább ne pocskondiázzuk a rendőröket, mert úgy járunk, mint egy békéscsabai mercedeses…