Alig néhány hete, hogy a Rolls-Royce bejelentette: biztosan megépíti régóta rebesgetett szabadidőjárművét. A vállalat elnök-vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös az Automotive News Europe-nak beszélt a közelgő óriásról.
Ezek szerint az autó karosszériája alumíniumból készül majd, ahogy jó néhány egyéb alkatrész – vélhetően a futómű – is. A hagyományos önhordó vázszerkezet helyett térvázas konstrukciót alkotnak; a jövőben ehhez hasonló adja majd minden Rolls-Royce modell alapját.
Miközben a váz vadonatúj és teljesen egyedi fejlesztés lesz, bizonyos komponensek a 2018-ban piacra kerülő BMW X7 szuper-SUV-ból származnak majd.
Ami a terepképességeket illeti, a Rolls-Royce vezetője nem akar senkit hitegetni: “Szó sem lesz vérbeli terepjáróról, de azért az autó könnyedén elviszi utasait és azok minden csomagját az operából az Alpokba.” Azt azonban nem árulta el, hogy öt- vagy hétszemélyes lesz-e az autó.
A formatervet még nem véglegesítette a cég, bár egy korai prototípust már tavaly megmutattak néhány válogatott Rolls-tulajdonosnak az Egyesült Államokban. Néhány hónapon belül azonban lezárják a tervezési fázist, és megkezdődhet a fejlesztés és a tesztelés.
Nyitókép: Garrett Bradford, 2013