Nyolcvan kilométeres dugót okozott a környéken egy hatalmas szikladarab, amely a szezon utolsó heteiben zárt el a külvilágtól egy franciaországi síközpontot.
Szerencsére éppen senki nem járt az úton, amikor a negyven köbméteres sziklatömb, amelynek tömegét 50-70 tonnára becsülik a szakértők, pénteken délután 4 óra körül leszakadt a hegyoldalról, és a szerpentinre zuhant a Tarentaise-völgyben, a francia Alpokban. Másnap, szombaton lett volna a turnusváltás a hegyi szállodákban; belegondolni is rossz, mi lett volna, ha akkor történik a baleset. 


Bár a gigantikus kődarab csak az egyik útpályát zárja el, ferdén átlóg a hegy felőli oldalon futó sáv fölé, így turistabuszokkal nem megközelíthető a környék. Az egyetlen, keskeny útsávon váltott irányban közlekedhettek az autók.
Több tucatnyian ragadtak fenn a hegyekben a baleset miatt, és még több lent a völgyben: állítólag nyolcvan kilométeres kocsisor torlódott fel a környező utakon és autópályákon. 
A legutóbbi hírek szerint a mentőalakulatok hétfő reggelre megpróbálták eltakarítani az akadályt az útról; egyelőre nem tudni, hogy sikerrel jártak-e.
A Loch Ness-i szörny kismiska ahhoz képest, amit ezen a videón mutatunk.

Ötventonnás szikla zuhant az útra 3