Még a nevét sem árulták el annak a tanulmányautónak, amelyet március elején, a Genfi Autószalonon készül leleplezni a Kia. A középkategóriás lépcsős hátút Európában tervezték, és mi tagadás, jóval erőteljesebbnek, agresszívabbnak hat, mint a harmonikus, de jellegtelen Optima, a márka jelenlegi modellje a D-szegmensben. 
Érdekes a fényszórók módosított körvonala, valamint az integrált LED-es nappali világítás; a meredekebben felfutó orr és a jobban megdöntött szélvédő elegánsan sportos formai összhatást ígér – a véleményalkotással várjuk meg azért, hogy teljes egészében lássuk az autót.
Az autóval kapcsolatban semmilyen információt nem adott ki a gyár. 
Jön az új generációs Kia Optima 1
Jön az új generációs Kia Optima 2

Jön az új generációs Kia Optima

Jön az új generációs Kia Optima

Jön az új generációs Kia Optima 5
Jön az új generációs Kia Optima 6
Fotó megosztása:
Jön az új generációs Kia Optima 7
Sokkal kevésbé életszerű, mégis izgalmas a gyár másik tanulmánya, aminek legalább a neve publikus: a Trail’sterről Chicagóban rántják le a leplet. Egy turbómotoros, elektromosan megvalósított összkerékhajtással szerelt modellről van szó, amelynek kilétét a békaperspektívából fotózott kép nem árulja el. Nagyon gyanús ugyanakkor, hogy a Kia Soul hibrid összkerekes, optikailag megbolondított kiadásával van dolgunk – a jelenlegi, második generációs modell koncepcionális előfutárát Trackster néven mutatta be annak idején a Kia.